FERMI - Ydinvoimalaitosjohtamisen simulaatio

Oletko aina halunnut johtaa ydinvoimalaitosta?

Nyt sinulla on mahdollisuus asettua Fermi ydinvoimalan johtoryhmän jäsenen saappaisiin. Laitos koostuu kahdesta 1060 MWe yksiköstä, jotka on otettu käyttöön 80-luvn alkupuolella. Johtoryhmämme on päättänyt eläköityä kokonaisuudessaan ja etsimme tuoreita jäseniä uuteen johtoryhmään.

Laitoksella on hieno historia hyvällä käytettävyydellä ja olemme saaneet kansainvälistäkin tunnustusta. Viime vuosina meillä tosin on ollut haasteita löytää osaavaa henkilökuntaa. Ydinvoima-ala ei ole ollut kovassa huudossa nuorten keskuudessa (kauppa- ja pankkialat tuntuvat houkuttelevan enemmän). Lisäksi hallituksen aiempi selkeä ydinvoimaa tukeva politiikka on laimennut ja myös energiapolitiikka on muuttunut ailahtelevaksi.

Viime vuonna laitoksen käytettävyys oli 72%, viisi vuotta aiemmin se oli 90%. Ei mitään kummempaa, muutama ennakoimaton tapahtuma aiheutti useamman viikon suunnittelemattomia seisokkeja, Parhaillaan analysoimme ovatko nämä vain sattumia vai onko kyseessä jonkinlainen ikääntymisilmiö. Asiasta käydään keskustelua myös laitoksen omistajan kanssa. Vanhalla johtoryhmällä oli selkeä käsitys tapahtuminen ikääntymiseen liittyvästä luonteesta ja tarpeesta tehdä modernisointi-investointeja. Omistajataho on kuitenkin ollut haluton investointeihin ja pitää tapahtumia sattuman oikkuina.

Toisaalta sähkönhinta on pysytellyt melko tasaisena ja taloudellisesti olemme pärjänneet hyvin. Tosin muutama vuosi sitten uusiutuvaan energiaan keskittyvä voimayhtiö rakensi suuren vesivoimalaitoksen samalle kantaverkkoalueelle jolla me toimimme. Tällä oli ei toivottu vaikutus sähkön hintakehitykseen ja laitoksemme talouteen.

Uusia toimenpiteitä tarvitaan laitoksen toiminnan palauttamisiksi kasvu-uralle.

 


 

Oletko sinä valmis ottamaan haasteen vastaan?

Soita 040 7766 320 tai laita sähköpostia jukka.sorjonen@plansor.fi

Mikä on FERMI – simulaatio

FERMI on ohjattu simulaatio, jossa pääset toimimaan kuvitteellisen ydinvoimalaitoksen johtoryhmän jäsenenä. Johtoryhmä johtaa Fermi ydinvoimalaitosta vuosisyklissä muuttuvassa toimintaympäristössä.  Vuosittaisten toimien välissä keskustellaan ohjatusti johtamiseen ja vertaillaan eri ryhmien tekemien päätösten vaikutuksia käytettävyyteen. Pelilautaa käytetään pelin läpi ohjaamaan ja kirjaamaan tehdyt toimenpiteet muistiin (ei puhelimia tahi pädejä, vain henkilökohtaista vuorovaikutusta).

Koulutuskielenä on englanti.

Osallistujat

Vähintään 3 johtoryhmää (3 erilaista strategiaa) ja 4 osallistujaa per ryhmä (erilaisia näkemyksiä päätösten pohjaksi).

Koulutus voidaan järjestää yrityskohtaisesti tai voit osallistua yhteisryhmäkoulutukseen.

Kesto

Fermi simulaatio koostuu viidestä osasta kahden peräkkäisen työpäivän aikana.

Hinta

950,00 €/osallistuja (ALV 0%), sisältäen koulutuksen pääkaupunki­seudulla, koulutusmateriaalin, 2 x lounas ja kahvit.

Aikataulu

Simulaatio järjestetään, kun osallistujia on 12 tai enemmän.

Järjestäjä

Koulutuksen järjestää INBEx AB yhteistyössä Plansorin kanssa.